Forum: help

Monitor Forum | Start New Thread Start New Thread
RE: mediawiki blank page with rpm installation [ Reply ]
By: Franck Villaume on 2019-05-24 11:52
[forum:1168]
Hi,

some information about how to read vars in ini file.
Let's take an example:

mwdata_path = "$core/data_path/plugins/mediawiki"

That means:
mwdata_path concats data_path from the core section with '/plugins/mediawiki' string.

More information here: https://fusionforge.org/plugins/mediawiki/wiki/fusionforge/index.php/Configuration#Syntax


RE: mediawiki blank page with rpm installation [ Reply ]
By: Franck Villaume on 2019-05-23 15:52
[forum:1167]
thanks for all feedback

RE: mediawiki blank page with rpm installation [ Reply ]
By: adrien moulin on 2019-05-23 15:09
[forum:1166]

Screenshot_20190523_170918.png (3) downloads
I found a hack :

-> in /etc/fusionforge/config.ini.d/mediawiki.ini change the src_path to point to your mediawiki installation on your system (on centros /usr/share/mediawiki123)

-> comment line 180 in /usr/share/fusionforge/plugins/mediawiki/www/LocalSettings.php (bug?)

After that you have acces to mediawiki page, just one thing with the mediawiki menu is not separate in the page but as follow

(my english il not very good, i add a screenshot in attachment it is more explicit)

RE: mediawiki blank page with rpm installation [ Reply ]
By: adrien moulin on 2019-05-23 08:56
[forum:1165]
On fusionforge 6.0/rpm installation, the file /etc/fusionforge/config.ini.d/mediawiki.ini seems to have not correct parameters, here the content of my file :


[mediawiki]

; Current mediawiki is production ready
; plugin_status is a string.
; valid means : production ready.
; Any other strings means it's under work or broken and plugin
; is available in installation_environment = development only.
plugin_status = valid

; Whether uploads are allowed on the mediawiki
;enable_uploads = false
enable_uploads = truth #=> truth ?? c'est 'true' d'habitude

; Source dir of the mediawiki source code.
src_path = "$core/plugins_path/mediawiki/src_path" #=> /usr/share/fusionforge/plugins/mediawiki/src_path existe ! plugins_path non !

; Mediawiki config dir.
; This is where the forge-global stuff is stored.
mwdata_path = "$core/data_path/plugins/mediawiki" #=> data_path n'existe pas !

; Mediawiki projects dir.
; All projects using the plugin have a subdirectory in this directory.
projects_path = "$mediawiki/mwdata_path/projects" #=> mwdata_pagth n'existe pas ! /var/lib/fusionforge/plugins/mediawiki/projects oui !

; Mediawiki master dir.
; This is where all the links to the mediawiki source code are stored.
master_path = "$mediawiki/mwdata_path/master" #=> mwdata_pagth n'existe pas ! /var/lib/fusionforge/plugins/mediawiki/master oui !

RE: mediawiki blank page with rpm installation [ Reply ]
By: adrien moulin on 2019-05-23 08:48
[forum:1164]

upgrade_fusionforge6.1.txt (8) downloads
yep, i try a upgrade of fusionforge in 6.1 with the repo but it seems there are a more serious bug, on the website i have a message :

An error occured in the logger. ERROR: column "user_id" of relation "activity_log" does not exist LINE 2: ...,hour,group_id,browser,ver,platform,time,page,type, user_id) ^

the log console of the upgrade in attachement

RE: mediawiki blank page with rpm installation [ Reply ]
By: Franck Villaume on 2019-05-23 08:15
[forum:1163]
Probably a bug in the package.
fusionforge 6.0.5 is 2 years old.

Can you try with fusionforge 6.1 rpm packages?

mediawiki blank page with rpm installation [ Reply ]
By: adrien moulin on 2019-05-22 14:55
[forum:1162]
Hello again,

Some users and i use fusionforge 6.0 on centos 7 and we love it (the debian is for testing)

we want to use mediawiki plugin but a blanck page appear, i found no clue in the config file, only one strange thing in /usr/share/fusionforge/plugins/mediawiki/www/ the file redirect.php link to nothing

so i try to install a another fusionforge for testing but mediawiki rpm package missing (seems it is remove from repo ...), eventually i get the package on a another repo and can reproduce the issue

Do i miss something or this is a bug in the package ?

for information

# cat /etc/yum.repos.d/fusionforge.repo
[fusionforge-6.0]
name=fusionforge-6.0
baseurl=http://fusionforge.fusionforge.org/rpm/centos7-6.0/
enabled=1
gpgcheck=0

Best Regards
Adrien